Burger King redefineix la seva marca

maig 3, 2021 | Blog, Digital Communication

Burger King, de la mà de JKR i l’equip de disseny intern de la casa, ha fet un exercici de marca centrat en la recuperació dels valors populars dels 60, rescatant la millor versió del seu logotip de 1969, acompanyat d’una tipografia display molt utilitzada en l’època de caràcter anglosaxó (lame bold) i uns copies que remarquen que la marca està orgullosa de definir-se com una personalitat irreverent.

“En un període de complexitat com l’actual, Burger King ha tornat a una època on un bon menjar se centrava en allò que venia de gust”.

A través d’un treball d’il·lustració orgànica, simple però gens senzilla d’aconseguir, i una tipografia que es fon sobre el paper de l’embolcall amb frases com: “melty&juicy, tender crispy, cheesy bacony, mmmm…” aconsegueixen que percebis el menjar ràpid com una cosa hedonista i desenfadada. Fan servir un codi de color càlid per a les fotografies de la marca, tant per al fons com per als uniformes d’un equip que, amb mirada satisfeta i vestuari de colors cacau, transmet seguretat i orgull.

Tot això ens situa en un moment que entenem, perquè ja ha passat, encara que molts només ho hàgim viscut en pel·lícules.

A causa del canvi que Burger King ha experimentat aquest any, on les vendes han passat a ser majorment per AutoKing i delivery, hi ha un projecte per a reformular els restaurants inspirant-se de les gasolineres, amb diversos serveis a la vegada disposats en bateria.

Veurem com adapten aquesta nova marca al retail. De moment el resultat que ens mostraven amb el logotip anterior no acaba de ser coherent amb la proposta actual, encara que si tot quadra, seria genial estar repostant al costat d’un bon *Chevelle Malibu*.

Arnau Figuerola

Arnau Figuerola

Creatiu Sènior