Quins són els noms més utilitzats d’Espanya?

Visualització publicada el 14 de juliol del 2021.

Cada any es publiquen els noms més utilitzats a Espanya i a Sibilare ens hem plantejat què podem fer amb aquestes dades. Com varien les dades segons els anys i les regions?

Noms de noi més freqüents (2002-2020):

¿Quins noms agafen força?

En primer lloc, el gràfic de barres evolutiu amb els noms masculins més utilitzats mostra un canvi de cicle substancial entre els anys 2002 i 2020. Aquest darrer any, els 5 primers llocs de la llista estan ocupats per noms que no estaven ni entre les 10 primeres posicions l’any 2002. Aquests són Hugo, Mateo, Martin, Lucas i Leo. En canvi, noms més populars fa uns anys com Daniel, Alejandro, Manuel, Pablo i Álvaro, s’han allunyat de les posicions capdavanteres i ocupen entre el 5è i el 10è lloc.

Noms de noia més freqüents (2002-2020):

Pel que fa a l’evolució dels noms femenins, resulta curiós observar com la varietat en les primeres posicions és molt menor que en el cas masculí ja que noms com Lucía (líder inamovible des de l’any 2005), María i Paula destaquen molt per sobre de la resta només donant entrada els últims anys a altres com Sofía, Martina i Julia.

Hi ha diferències entre regions?

D’altra banda, els mapes evolutius del període (2002-2020) per Comunitats Autònomes mostren algunes curiositats interessants com, per exemple, que Marc es manté com a número 1 de la llista des de l’any 2003 fins a l’any 2020 a Catalunya; que al País Basc tots els noms que encapçalen els rànquings, tan masculí com femení, són en la llengua pròpia; o que en el mapa de noms femenins Lucía s’imposa al centre i al nord de la península i María més al sud.

Mapa noms nois:

Mapa noms noies:

Vols visualitzar les teves dades en un mapa? Posa’t en contacte amb nosaltres info@sibilare.com