Què vam buscar durant el confinament?

Visualització publicada l’1 d’octubre del 2020.

Durant març de 2020, igual que vam decidir analitzar els emojis més utilitzats durant el confinament per saber com se sentia la gent, ens van sorgir més curiositats en relació amb els hàbits de la gent durant la pandèmia. Doncs, coses tan senzilles com una simple cerca a Google sobre els millors restaurants mexicans de la zona o la cartellera del cinema haurien canviat.

Vam decidir fer la prova utilitzant l’eina Google Trends que, en una escala del 0 al 100, mostra la popularitat de cerca d’un terme en concret. En aquest cas, durant l’últim any (abril 2019 – abril 2020).

Què vam trobar?

Clarament, vam veure de quina forma tan radical van canviar la navegació per Internet la pandèmia i el confinament. Per una banda, cerques amb relació a l’activitat a l’exterior o que implicaven un viatge van baixar de manera dràstica tan bon punt va comença el confinament i van mantenir-se així durant mesos. Per l’altra, l’inici d’aquest va resultar en el començament de nous passatemps, o en l’intent. La rebosteria i la cuina van ser algunes de les grans protagonistes: les seves cerques van començar a créixer a partir del 14 de març, i seguien amb aquesta tendència un mes més tard. Tot i que més curiós és el cas de “Hacer deporte en casa”: va experimentar un punt extraordinari coincidint amb el confinament, però l’interès va ser momentani i no va tardar a disminuir de nou.

La cerca es va dissenyar en castellà.