Què es diu del vi?

Anàlisi del 30 d’octubre al 2 de desembre del 2016 .

Durant el 2016, un nou client, productor de vi, ens va demanar ajuda per a establir una línia editorial consistent per a les seves xarxes socials. En aquest cas el projecte consistiria a analitzar la pròpia comunitat i la de la seva competència per a establir un punt de partida fiable sobre el consum del vi.

Què fa la gent quan beu vi?

Amb què ens agrada combinar-lo? Per a l’estudi es van analitzar 92.730 publicacions fetes a Instagram, la xarxa social per excel·lència dels foodies i la gastronomia. Després de classificar i ordenar les mencions sobre consum de vi, vam arribar a la conclusió que hi ha cinc grans grups d’aliments amb els quals els consumidors prenen aquesta beguda.

Els aliments predilectes per a combinar amb el vi van ser, amb fins a un 30,5% dels impactes, els formatges. Fos amb vi negre o blanc, els consumidors van coincidir: aquest derivat de la llet, molt versàtil gràcies a totes les seves versions i gustos, era el més adient per a combinar. Per a cada vi segur que hi hauria algun tipus de formatge que li vindria molt bé.

comocombinaelvino_sibilare
Entre els aliments més consumits també es van trobar els grups més esperats: la combinació de vi negre amb tota mena de carns va ser present en un 21% dels impactes i, d’altra banda, un 14% van ensenyar la perfecta combinació d’aquesta beguda amb plats d’origen italià, especialment les pastes.
Hi ha dues combinacions que ens van sorprendre una mica més. Gràcies als aromes que provenen de tots dos productes, el cafè i els plats elaborats amb aquest van resultar ser el tercer tipus d’aliment que millor combinava amb el vi. A qui no li vindria de gust prendre’s un bon vi acompanyat d’unes postres com el tiramisú? Aquesta associació va ser present en prop del 19% de les publicacions analitzades. Finalment, seguint amb la mescla d’aromes especials, va resultar que més d’un 14% dels consumidors optaven per acompanyar la seva beguda amb dolços de xocolata.
Creus que podem ajudar-te a entendre millor la conversa per a elaborar una estratègia de continguts? Escriu-nos a info@sibilare.com

Dades analitzades:

Publicacions a Instagram