Per a què fer un chatbot?

Projecte realitzat del 2017 al 2018 | Dades analitzades: Milers d’interaccions.

Fa un temps ens va escriure un client per a comentar-nos que volia treballar en un chatbot intel·ligent per a Facebook. El projecte era senzill: havíem de generar contingut per a un chatbot que donés consells de lifestyle per a Barcelona, Madrid i València. L’objectiu era proposar plans d’oci barats (o fins i tot gratuïts) per a usuaris potencials d’aquestes ciutats.

Com arribar a gent?

El primer va ser arribar a la gent que pogués estar interessada a tenir aquest tipus de continguts a la mà. Per a aconseguir-ho vam fer diversos anuncis adaptant les creativitats i els textos als interessos de les nostres audiències potencials. Aquí diem audiències, en plural, per una raó molt concreta: havíem d’arribar a gent interessada en anar a concerts, però també en viatjar, anar a restaurants, llegir o explorar altres opcions d’oci i, sobretot, que entenguessin el valor afegit de fer clic i enviar el primer missatge.

Com construïm la conversa?

Una vegada decidida la forma de difusió del canal, ens vam posar a treballar en les primeres converses creant diferents arbres de conversa. Al principi de cada conversa ens fèiem dues preguntes: com cridar l’atenció i per a què.
Està clar que un objectiu de qualsevol campanya comunicativa és sempre cridar l’atenció, però en el nostre cas, a més, teníem la possibilitat d’anar més enllà amb les preguntes. Ens vam preguntar per a què volíem generar cada contingut i vam aconseguir crear arbres de conversa que ens donessin informació sobre l’usuari i que ens permetés microsegmentar la conversa en el futur.

El resultat?

L’open rate de la conversa es va mantenir superior al 80% en totes les campanyes, superant el 90% en algunes. Els usuaris es van sentir còmodes compartint la seva informació perquè sabien perfectament que seria utilitzada per a millorar el contingut. De totes formes, sempre se’ls oferia la possibilitat de no respondre.
Amb aquesta combinació de tecnologia i comunicació vam aconseguir identificar segments d’usuaris tan concrets com: persones joves treballadores a València, que tenen un fill menor de 4 anys, una cafetera Dolce Gusto i els agrada llegir.
Creus que podem ajudar a construir un chatbot o a microsegmentar la teva audiència? Escriu-nos a info@sibilare.com