A quina edat es pot guanyar un Oscar?

Visualització publicada el 26 d’abril del 2021.

Aprofitant la celebració dels Oscars 2021, a l’equip va sorgir la idea d’extreure algun tipus de dada amb els guanyadors de totes les seves edicions (ja en van 93) per a poder fer alguna visualització interessant.
Després de recopilar les dades de tots els premiats, ens vam decidir per jugar amb alguns dels premis més representatius, els de millor actor i actriu i millor direcció. Amb aquesta informació vam fer dos gràfics per veure els guanyadors separats per gènere i per edats.

Què vam trobar?

L’edat sembla ser significant per a que els actors i actrius puguin aspirar a guanyar el desitjat premi. Així, gran part dels homes que l’han guanyat tenen menys de 39 anys (curiosament, el 2021 s’ha premiat a l’actor més gran fins ara, amb 83 anys). Entre les dones, la mitjana d’edat baixa molt i se situen en bona part per sota dels 30 anys.

Hi ha dones directores?

Al segon gràfic, on vam representar els guanyadors a millor direcció, va resultar una mica més impactant. Encara que l’edat dels guanyadors no ens va semblar una dada especialment significativa en aquesta categoria (la majoria es troben entre els 35 i 60 anys) sí que ho va ser el gènere dels premiats. I és que des de l’inici dels prestigiosos Oscars, només hi ha hagut dues dones que hagin guanyat el premi a la millor direcció: Kathryn Bigelow en 2010 per The Hurt Locker i, enguany, Chloé Zhao per Nomadland.